Energija plus: Dan, ki ga pričnete s pravo energijo

“Dan, ki ga pričnete s pravo energijo …” 

TV oglas za Energijo plus

IZHODIŠČE

Turbulentno obdobje našega življenja in spremembe na energetskem trgu so našega naročnika Energijo plus vzpodbudile, da svoje kupce spomnijo, da so še vedno zanesljiv aizbira in partner, ki jih spremlja v življenju.

ZASNOVA & IZVEDBA

Zgodnja poletna jutra smo v razširjeni ekipi pričeli na terenu. Oglas smo v celoti posneli v Pesnici pri Mariboru in okolici. Potek snemanja je, poleg režiserja, narekovala tudi svetloba. Da bi ujeli primerljivo svetlobo v obeh delih oglasa (indoors/outdoors) smo snemali v dneh dneh.

Nestrpno smo pričakovali finalne izdelke, saj smo snemanje končali s širokim naborom kakovostnih posnetkov. Le katere izbrati, ko pa imamo na voljo le 20 s? – je bil eden večjih izzivov postprodukcije. Za namen predvajanja je nato nastala še krajša verzija (10s) in na željo naročnika še 1 minutna različica, ki nam omogoča, da pokažemo širino posnetih materialov.

Novo dimenzijo oglasa pa zagotovo doda izjemen vokal Vlada Novaka, ki mu v pisarni pravimo kar slovenski Morgan Freeman.

REŠITEV

Ključno sporočilo oglasa: “Dan, ki ga pričnete s pravo energijo, generira notranjo moč in motivacijo, ki daje smisel življenju.” Je ključno sporočilo oglasa. Komuniciramo ga z likom očeta kolesarja in njegovega doživljanja energije in sveta.

Pri kreativni zasnovi oglasa smo upoštevali tudi čas predvajanja oglasa (med kolesarsko dirko Tour de France 2021) in zato sporočilnost povezali s sfero kolesarstva.

Komunikacijska akcija je potekala po ustaljenih fazah dela. Od prejema briefa naročnika, do priprave izhodiščnih materialov, s katerimi smo skupaj z naročnikom našli ustrezno kreativno smer akcije. Sledila je priprava scenarija in po potrditve slednjega še snemalne knjige. In nato akcija – snemanje!

GURU EKIPA V AKCIJI:

  • Elementi akcije: televizijsko oglaševanje, družbena omrežja, lastni kanali in spletni oglasi
  • Predstavnika naročnika: Matic Ganc in Valentina Sabol Prapotnik
  • Vodja projekta: Peter Matjašič
  • Kreativna direktorica: Monika Cestnik
  • Tekstopiska: Monika Cestnik
  • Producent: Marko Potrč
  • Režiser: Marko Potrč
  • Direktor fotografije: Aleš Bravničar
  • Snemalec: Matjaž Koren

Author avatar
medijskiguruji