Razvoj vizualne identitete festivala EYOF Maribor 2023

Med 23. in 29. julijem 2023 bo v Mariboru potekal 17. Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) ali European Youth Olympic Festival (EYOF). Gre za največji športni dogodek za mlade med 14. in 18. letom iz 50. evropskih držav. Zanj smo zasnovali celostno grafično podobo in začrtali smernice vizualne podobe dogodka.

 

Celostna grafična podoba dogodka

Grafično zasnovo dogodka smo pričeli s formacijo logotipa, ki v svoji primarni obliki sestoji iz dveh delov – kombinacije znaka “M” in besede (“aribor”) ter pripisa imena dogodka z letnico (krajša/daljša oblika).

 

Različice logotipa EYOF 2023 Maribor

Prepletanje barvnega traku v znaku opisuje gibanje, kar nakazuje na športne aktivnosti. Prepoznaven element znaka je njegova enostavna oblika, ki jo asociiramo s črko M (Maribor), Starim mostom, griči, srcem in povezljivostjo. Predstavlja osnovo za grajenje drugih grafičnih elementov v tem vizualnem sistemu.

Znak gradi večbarven trak, ki oblikuje črko M. Predstavlja močan simbol povezljivosti in mesta Maribor – most. Slednje razumevanje dopolnijo tudi kapljice vode v vijolični barvi, ki simbolizirajo reko Dravo.

 

Barve so živahne in energične

Pisanost živahnih barv kaže na raznolikost držav oz. posameznikov. Uporabljene barve predstavljajo tudi različne discipline oz. podlage, na katerih se odvijajo različna tekmovanja.

Osnovni oblikovni element EYOF Maribor 2023 predstavlja 6 barvnih sklopov gradientov oz. dveh barv, ki postopoma prehajata ena v drugo,
Z njimi ustvarjamo globino prostora, poudarjamo mehkobo in zapomnljivost podob. 

 

Gre za bogate in optimistične barve, ki simbolizirajo človekovo aktivnost, energičnost, športni duh, mladost. Omenjeno smo prenesli tudi na oblikovanje različnih promocijskih materialov. 
Pripravili smo posebno predstavitveno brošuro, ki sledi smernicam zasnovane celostne grafične podobe.

Temelji na privlačnih fotografijah in izbranih grafičnih elementih, ki sledijo aktualnim oblikovalskim trendom. 

 

 

 

 

“One City, One Heart”

Mesto Maribor je srčno mesto, ki diha in živi v športnem duhu. Ob vsakem športnem dogodku v mestu zavlada prav poseben utrip. Srce nam bije v enotnem ritmu – “Eno mesto, eno srce.”  (Ang. One city, one heart.) 

Za sodoben videz poskrbi brush pisava Wanderism v slogu svežega, drzno naslikanega neo-grafita. Deluje mladostno in navijaško spodbuja mlade športnike. 

 

EYOF_Promocijski pano na stadionu Ljudski vrt
Promocijski pano na stadionu Ljudski vrt

 

 

 

Foksi vabi na EYOF

EYOF spada pod okrilje Olimpijskega komiteja Slovenije in je zato v tesni povezavi z  maskoto Foksijem, ki smo ga za namen Festivala oblekli v “EYOF” barve. Kot osrednja maskota EYOF Maribor 2023 nam pomaga pri promociji v okviru različnih materialov in aktivnosti.

 

Lisjak Foksi

Vključili smo ga tudi na spletno stran, ki smo jo pripravili za namen Festivala. 

 

Nova spletna stran festivala

V skladu s celostno grafično podobo smo oblikovali in vzpostavili spletno stran, ki uporabnikom ponuja informacije o prihajajočem festivalu v naslednjem letu. Prav tako vabi na prireditve in obvešča o dogajanju, ki je pestro že sedaj. Gre za testne športne dogodke in promocijske prireditve.

Na spletni strani lahko uporabniki pod sklopom Aktualno najdejo tako napovednike nadvse zanimivih dogodkov, kakor tudi reportaže preteklih. Slednji so opremljeni s slikovnim materialom. 

Spletna stran služi tudi kot kanal za zbiranje prostovoljcev. Zainteresirani se lahko enostavno in hitro prijavijo prek spletnega obrazca. Informacije so na voljo v dveh jezikih, v slovenščini in angleščini. Za potrebe dostopa do internih informacij pa se bo v kratkem vzpostavil še za javnost zaprti del, ki bo državam partnericam omogočal zaščiten dostop.

 

Eyof_Spletna stran
Spletna stran

Sicer pa Guruji že nestrpno pričakujemo nadaljnji razvoj dogajanja in organizacije dogodka, predvsem v smeri promocije Festivala, ko bodo nastajale nove kreativne rešitve in novi materiali. Predstavimo vam jih kmalu.

 

Author avatar
medijskiguruji